Home » Sterke Verhalen » Het ‘sterke’ verhaal van Leonie

Het ‘sterke’ verhaal van Leonie

door | 11 mei, 2018 | Sterke Verhalen

De eerste behandeling bracht al verlichting!

Ik ben Leonie, een jonge vrouw van 38 en heb (achteraf) al van jongs af aan Lichen Sclerosus. Toen ik 28 was is het eindelijk geconstateerd bij een gynaecoloog die zich daar toevallig in verdiept had.
Na jaren van jeuk en pijn die meestal na een schimmel infectie kwamen was ik blij dat ik eindelijk wist wat het was! Want nu kan ik behandeld worden! Uuuh niet dus…dat was een zware tegenvaller…
Gelukkig heb ik het niet zo ontzettend erg als veel mensen hier, wel zijn mijn binnenste schaamlippen weg en wordt mijn huid op sommige plekken hard en wit.
Ik ben er achter gekomen dat zo min mogelijk smeren het beste voor mij werkt, als ik last krijg smeer ik.. Ik heb flucanasol liggen die ik kan nemen als ik een schimmel infectie aan voel komen…

Nou kwam ik via de andere FB site een artikel tegen over Bernadette Klepper, deze mevrouw beweerde dat zij mensen van hun klachten kon af helpen door middel van acupunctuur.
Ik heb contact met haar gezocht én een afspraak met haar gemaakt.
Toen ik deze ontzettend lieve vrouw voor het eerst zag had ik meteen een klik! Ze is zelf ook bekend met Lichen Sclerosus en weet dus waar ze over praat.
Ik ben nu een aantal maanden onder haar behandeling en ik kan niets anders zeggen dat het werkt!!
Het zal nooit weg gaan, maar ik heb aanzienlijk minder last!
Ik had vaak last van pijn bij mijn ontlasting omdat mijn perineum erg pijnlijk was en vaak scheurtjes had… Deze pijn is nu van een 8 naar een 2 gegaan…
Ook heb ik sinds ik bij haar geweest ben géén schimmel infectie gehad  en dus ook geen jeuk en kloofjes meer!! 
Toen ik bij haar kwam zat er wel 1 aan te komen maar deze heeft niet door gezet! Mijn libido was ook omlaag gegaan en is nu ook beter geworden…

Dus lieve mensen.. Wie weet is dit ook wat voor jullie!
Buiten dat het een ontzettend fijn mens is werkt de acupunctuur echt…
Nogmaals, de Lichen Sclerosus zelf zal nooit weg gaan… maar de klachten zijn aanzienlijk minder!

Liefs Leonie

Over mij:

Wie ben ik?
Ik ben Bernadette Klepper.
Acupuncturist, Lichen Sclerosus patient en sinds 2016 klachtenvrij. In 2001 werd bij mij Lichen Sclerosus geconstateerd.
 Ik besloot om op zoek te gaan naar een oplossing en heb mij als acupuncturist gespecialiseerd in Lichen Sclerosus. Zelf ben ik nu al 1,5 jaar jeuk-en pijnvrij en het is mijn missie om andere vrouwen te ook te helpen met hun klachten

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

3 Reacties

 1. Caroline

  Beste Bernadette,
  Ik zou het best willen proberen, accupunctuur maar heb wel vragen; hoe vaak is behandeling nodig? En is de combinatie met een dieet ook altijd raadzaam? Jij hebt als ontstaanswijze een glutenintolerantie en cyclus van ontstekingen genoemd maar misschien is er bij mij een heel andere reden dat het is gestart? Wat is het resultaat van de behandeling? Stopt het proces of kan het ook weer een beetje worden als voordat het begon…
  Ik woon zelf best ver van Bergen af, ben jij de enige accupuncturist in Nederland die lichen sclerose behandeld?

 2. Bernadette Klepper

  Hi Caroline,
  Ik denk dat er verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van Lichen Sclerosus. Bij mij heb ik het vermoeden dat het is ontstaan door een gluten intolerantie, maar dat is zeker niet bij al mijn cliënten het geval.

  Ik merk dat veel van mijn cliëntes al na 1 behandeling verschil ervaren. Toch zijn er meerdere sessies nodig om van je klachten af te komen. Daarom heb ik het Lichen-Herstel Traject gecreëerd. Meer daar over vind je hier: https://lichenherstel.nl/lichen-sclerosus-herstel-traject/.

  Of de resultaten blijvend zijn verschilt per persoon. Sommige vrouwen met Lichen Sclerosus reageren bijvoorbeeld sterk op stress en daarom kan het zijn dat zij in stressvolle situatie weer meer symptomen ervaren. Ik heb echter ook met cliënten gewerkt die erg gevoelig waren voor stress, maar waarbij de Lichen niet opnieuw opspeelde. Ik raad wel mijn cliëntes aan om een paar keer per jaar terug te komen voor onderhoudssessies.

  Het volgen van een dieet naast de behandeling is niet vereist. Mijn cliënten hebben al opmerkelijke resultaten met dit traject alleen, dus zonder dieet.
  Als je echter intoleranties hebt is het natuurlijk wel slim ook daar ook naar te kijken en de irriterende stoffen uit je dieet te schrappen.

 3. Annemiek

  Hallo Bernadette,

  Ik heb een milde vorm van LS. Ik heb soms kloofjes bij mijn vagina/anus. Dat is pijnlijk. Zijn die weg dan heb ik geen pijn en geen jeuk gelukkig.
  Ik heb wel pijn met vrijen.
  Ik lees dat de wachttijd een half jaar is. Is dat voor beide vestigingen?
  Weet je eventueel een andere therapeut in Noord- Brabant?
  En……heb je al mensen behandeld met een angst voor naalden! Dat heb ik namelijk.

Tweet
Share
Share
Pin