Hoi, Ik ben Bernadette Klepper

Acupuncturist, Lichen Sclerosus patiënt en sinds 2016 klachtenvrij.

 U heeft Lichen Sclerosus, mevrouw…

Jeuk, pijn en een schrale huid in het vulva gebied wat is dat? Dat was de vraag waardoor ik in 2002 bij een dermatoloog terecht kwam en na onderzoek de diagnose Lichen Sclerosus werd geconstateerd. 

Toen ik van de dermatoloog hoorde wat Lichen Sclerosus allemaal inhield, schrok ik enorm!

De dermatoloog vertelde me, dat de huid in het vulva gebied mogelijk wit zou verkleuren. Dat dit proces gepaard zou kunnen gaan met veel jeuk. Dat de huid soms gezwollen en rood kan worden waardoor er brandende pijn ontstaat. Dat er ook kloofjes of wondjes kunnen ontstaan en dat  er niets aan deze aandoening te doen is.

 

Allerlei vragen en reacties buitelden in mijn hoofd over elkaar:

  • “Wat is dit?”
  •  “Daar heb ik nog nooit van gehoord.”
  • “Hoe kom ik hier in hemelsnaam aan?”
  • “Geen seks meer?”  “Ben je nou helemaal gek geworden!!”
  • Ik kan dit niet geloven, wat overkomt mij? 

 

Verslagen ging ik naar huis om deze mokerslag te verwerken, met een recept voor Dermovate crème en Vaseline in mijn hand. Na een poosje ijverig smeren met deze crèmes, kwam ik al snel tot de conclusie dat deze oplossing ‘lood om oud ijzer’ was. De huid van mijn clitoris werd zo dun dat er steeds kleine bloedinkjes ontstonden en daardoor er nog een ander soort pijn bij kwam. Mijn vulva voelde kwetsbaar en onbeschermd aan. 

 

Gek werd ik van de jeuk en ingenieus handig om zelfs in de supermarkt onopgemerkt achter mijn grote boodschappentas, de jeuk te lijf gaan. Om over de pijn maar te zwijgen, die me er iedere dag pijnlijk aan herinnerde dat ik LS had.

Wat in hemelsnaam is Lichen Sclerosus?

– Wat in hemelsnaam is Lichen Sclerosus –  dacht ik bij mezelf toen ik mijn diagnose kreeg. Natuurlijk wilde ik precies weten wat ik had, dus ik ben op onderzoek gegaan. Wat blijkt: twee à drie op de duizend personen hebben deze aandoening. Dat betekent dat er in Nederland tussen de 5000 en 8500 mensen LS hebben. Hoe kan het dan dat ik er nog nooit van had gehoord? Eerlijk is eerlijk, zelf praat ik er ook niet graag over. Helaas heerst er nog veel taboe en schaamte over dit onderwerp, iets dat ik met deze website wil doorbreken.

 

Gelukkig is dit nu verleden tijd!

Nadat ik in 2016 van mijn gynaecoloog te horen kreeg dat 1 van mijn schaamlippen aan het verdwijnen was, na 14 jaar Lichen Sclerosus, heb ik besloten om op zoek te gaan naar een oplossing en heb mij als acupuncturist gespecialiseerd in Lichen Sclerosus. Nu ben ik al vanaf 2017 pijn en jeuk vrij! Om anderen hier ook mee te kunnen helpen heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling voor het herstellen van de klachten van Lichen Sclerosus. Op deze manier wil ik bijdragen aan een klachtenvrije wereld en het bevorderen van een prettig leven voor mensen met Lichen Sclerosus. 

Bernadette Klepper

Praktijkinformatie:

Lichen Herstel Amersfoort

Daam Fockemalaan 22
3818 KG, Amersfoort

Openingstijden: 
Maandag: 12:00 – 18:00
Dinsdag: 10:00 – 18:00
Woensdag: 10:00 – 18:00
Donderdag: 10:00 – 17:30

Lichen Herstel Amersfoort

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?