Het Lichen Herstel Traject

Jeuk- en pijnvrij leven met Lichen Sclerosus

Leven met lichen is geen pretje!

Ik weet als geen ander hoe vervelend het is om Lichen Sclerosus te hebben. Meer dan 15 jaar beheersten de jeuk en de pijn mijn leven en als jij zelf Lichen Sclerosus hebt, dan weet jij precies wat ik bedoel. ‘Er is niets aan te doen en het wordt alleen maar erger‘, zei mijn specialist tegen mij toen ik de diagnose kreeg. Gelukkig is dat niet waar. Ik ben zelf nu sinds 2016 van mijn klachten af en ik wil jou graag helpen hetzelfde te bereiken!

 

Herken je dit?

9

Word je gillend gek van de jeuk?

Heb je al van alles geprobeerd, maar blijft de jeuk zo erg dat je je geen raad meer weet?

9

Is pijn een constante reminder?

Kun je geen strakke broeken meer dragen, heb je pijn bij het fietsen en het vrijen?
9

Is je libido ver te zoeken?

Zorgen je klachten ervoor dat je je niet meer sexy voelt als vrouw en is vrijen eerder een straf dan een plezier?

Dan kan een Lichen-Herstel-Traject jou helpen!

Van dolle scleroos naar blije doos!

5 jaar geleden was Lichen Sclerosus ook voor mij constant aanwezig. Ik had te horen gekregen dat ik er nooit van af zou komen en had ingenieuze manieren gevonden om om te gaan met de jeuk en de constante pijn. Ik droeg geen strakke broeken meer, ging wandelen in plaats van fietsen en gaf tijdens het vrijen meer genot dan dat ik het zelf kreeg.

Gelukkig is het nu anders…

Ik ben hersteld van mijn klachten en heb geen jeuk en pijn meer. Ik kan nu zonder pijn intiem zijn en ik voel me weer volledig vrouw. Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik het mijn missie gemaakt om alle vrouwen in Nederland van Lichen Sclerosus klachten af te helpen!

Wil jij ook van jouw Lichen Sclerosus klachten af? Dan wil ik je graag helpen. Op dit moment heb ik door het succes van mijn behandeling een wachtlijst van meer dan 8 maanden. Je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst via deze pagina. Zodra je aan de beurt bent neem ik contact met je op om afspraken te plannen en het traject zo spoedig mogelijk in gang te zetten.

Na 4 à 5 maanden ‘onverklaarbare’ irritatie van onder wat leidde tot pijn, slapeloze nachten en vermindering/geen seks in mijn relatie, vroeg ik een verwijzing naar de gynaecoloog. Ik bleek Lichen Sclerosus te hebben. Het vooruitzicht dat het altijd zou blijven en de hormoonzalf die via de reguliere medische zorg wordt voorgeschreven dat de huid verdunt, leek me geen wenselijk vooruitzicht. Na een online search kwam ik bij Bernadette terecht. Ik vond het gelijk erg fijn dat ze ervaringsdeskundige is en dus ook persoonlijk ervaring heeft met de klachten. Ze weet je op je gemak te doen stellen. Praten over je doos wordt ineens heel makkelijk ?


Na slechts een paar behandelingen van Bernadette werd mijn huid rustiger en beter doorbloed. Het jeuken verminderende en stopte volledig. Na een aantal maanden vlamden de klachten weer wat op n.a.v. een antibiotica kuur. Na 2 afspraken met Bernadette was dat weer verholpen.

Ik zou ieder met Lichen willen aanraden om geen genoegen te nemen met wat de reguliere gezondheidszorg je aanbiedt qua behandeling en vooruitzicht. Acupunctuur specifiek gericht op de Lichen en minder gluten eten heeft mij ontzettend geholpen.

Bernadette, je bent een topper!

Marloes

“Ik heb het mijn missie gemaakt om alle vrouwen en meisjes met lichen sclerosus te helpen weer jeuk- en pijnvrij te leven.”

“Ik heb mijn man weer besprongen!”

Ik heb LS sinds mijn 8ste, veel last van pijn en scheurtjes en daardoor een erg laag libido.

Al na een paar weken is mijn pijn van niveau 8 naar 3 gegaan. De kloofjes zijn compleet verdwenen en mijn libido is weer terug. Ik hoef niet meer te smeren.

Ik vind het fantastisch wat je voor anderen doet Bernadette!

Leonie

De eerste behandeling bracht al verlichting!

“4 weken geleden ben ik bij Bernadette gestart met het Lichen Herstel traject.

Frappant was dat na de eerste behandeling de jeuk/pijn weg was. Bernadette stelt me op mijn gemak. De naaldjes worden op verschillende plekken op mijn lichaam geplaatst. De een gevoelloos, de ander gevoelig. De jeuk is er soms weer, maar duurt dan maar even. Naar mijn idee zijn we op de goede weg!”

“Ik smeer nog nauwelijks met CBD crème, heb al een paar keer probleemloos gefietst en last but not least was vrijen mogelijk!”
Liefs Alexandra

Jeuk- en pijnvrij leven

Als je continu jeuk en pijn hebt kun je je bijna niet meer voorstellen hoe heerlijk het is als je klachten weg zijn. Toch is het mogelijk. Nadat ik mezelf succesvol van mijn Lichen Sclerosus klachten heb afgeholpen, heb ik me als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van Lichen Sclerosus. Ik heb een traject ontwikkeld waarbij je gemiddeld tussen de 5 en 10 behandelingen van je klachten herstelt. Graag ontmoet ik je in de praktijk op een van de locaties.

Lichen Herstel locaties: 

Lichen Herstel Bergen NH

Noord-Holland

Kerkedijk 66
1862 BH, Bergen NH

Openingstijden: 
Maandag : 10:00 - 17:00
Vrijdag      : 10:00 - 17:00

Lichen Herstel Amerongen

Regio Utrecht

Burg. Jhr. H.van den Boschstraat 44
3958 CA, Amerongen

Openingstijden: 
Dinsdag     : 13:00 - 21:00
Woensdag  : 10:00 - 18.00

Lichen Herstel Bergen NH

Lichen Herstel Amerongen

Vergoedingen:

De acupunctuur behandelingen van Lichen Herstel worden door verschillende verzekeraars (deels) vergoed.
Wil jij weten of jouw zorgverzekering de behandelingen vergoed, bekijk dan het overzicht:

De meest gestelde vragen 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Over het algemeen zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig. Het ligt eraan of de Lichen in een beginstadium is of al chronisch geworden. Daarbij komt dat ieder lichaam uniek is en op zijn eigen wijze reageert.

De behandeling is een therapie waarbij de eerste 4 weken 1x per week behandeld wordt. Daarna wordt bekeken of er meer tijd tussen de behandelingen mogelijk is (2 weken of langer).

Wat zijn de kosten voor de behandeling?

De eerste behandeling is 90 minuten ( Intake, polsdiagnose, tongdiagnose en acupunctuurbehandeling)
Kosten €135,-
De overige behandelingen zijn 60 minuten.
Kosten €95,-

U kunt de kosten van de behandeling met bankverzoek voldoen.

Neem voorafgaand aan de behandeling altijd zelf contact op met uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Bernadette Klepper is een bij Zhong aangesloten acupuncturist waardoor gehele of gedeeltelijke vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar kan plaatsvinden. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

De behandeling is een therapie waarbij de eerste 4 weken 1x per week behandeld wordt. Daarna wordt bekeken of er meer tijd tussen de behandelingen mogelijk is (2 weken of langer).

Wat houdt de behandeling in?

Het eerste consult duurt ongeveer 90 minuten en bestaat uit een uitvoerig gesprek, waarin behalve naar de klachten gevraagd zou worden naar de algehele gezondheid. Het bekijken van de tong en het voelen van de pols horen daar altijd bij. Voor de juistheid van het tongbeeld is het beter om voor de behandeling geen koffie of dropjes te eten

Op grond van deze bevindingen wordt de TCM diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld. Vervolgens vindt de eerste acupunctuurbehandeling plaats. Op verschillende plaatsen van het lichaam worden kleine, steriele wegwerpnaaldjes geplaatst. De vervolgbehandelingen duren circa 60 minuten.

Word ik op het aangedane gebied behandeld?

Er worden geen steriele wegwerpnaaldjes op het vulva-gebied gezet! Wel op verschillende andere plaatsen van het lichaam.

De behandeling is een therapie waarbij de eerste 4 weken 1x per week behandeld wordt. Daarna wordt bekeken of er meer tijd tussen de behandelingen mogelijk is (2 weken of langer).

Op welke locatie kan ik de behandeling krijgen?

Bergen NH (maandag en vrijdag 10.00-17.00)
Kerkedijk 66

Amerongen Utrecht (dinsdag 13.00-21.00 en woensdag 10.00-21.00)
Burgemeester van den Boschstraat 44

Kan ik hierdoor stoppen met de reguliere behandeling?

Als acupuncturist werk ik als complementaire (aanvullende) zorgprofessional. Dat betekent dat ik mijn diensten aanbied naast de reguliere zorg. Ik ben geen arts en ik zou dus ook nooit tegen het advies van een arts ingaan. Ik adviseer mijn cliënten dus niet om de reguliere begandeling te stoppen en vind het mooi als complementair en regulier de handen daadwerkelijk in één zouden slaan.

Tot nu toe ervaren mijn cliënten echter dat hun symptomen en klachten zo aanzienlijk verminderen dat ze vaak zelf (in overleg met hun arts) besluiten om te stoppen of te verminderen met het smeren van Dermovate crème.