Home » lichen sclerosus informatie » Waarom acupunctuur werkt bij Lichen Sclerosus

Waarom acupunctuur werkt bij Lichen Sclerosus

door | 30 jul, 2022 | lichen sclerosus informatie

 Waarom acupunctuur bij Lichen Sclesosus?

De reguliere geneeskunde staat min of meer met lege handen als het gaat om Lichen Sclerosus. Het enige antwoord is: smeren van dermovate crème en vaseline. Dat brengt sommige vrouwen verlichting of in het beste geval minder pijn en/of jeuk, maar voor vele vrouwen blijft het een worsteling en blijft de pijn en helse jeuk. Waardoor Lichen Sclerosus ontstaat is onbekend, en de enige oplossing is zoeken naar symptoom verlichting.

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er op een geheel andere wijze gekeken naar Lichen Sclerosus.
Er wordt vanuit de Chinese geneeskunde gezocht naar de oorzaak van de aandoening, om vanuit de wortel de ziekte aan te pakken.

Al ruim 4000 jaar geleden wisten de Chinezen dat er energiebanen door ons gehele lichaam lopen die alle organen, de hersenen etc voorzien van energie. Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Meridianen zijn met het blote oog niet te zien maar volgens de Chinese geneeskunde vormen ze een netwerk dat je hele lichaam van levensenergie (Qi) voorziet. Er zijn 12 hoofdmeridianen, die onderling met elkaar verbonden zijn en levensenergie brengen naar alle organen. Bij ieder orgaan behoren ook bepaalde emoties. Zo is de lever-meridiaan onder andere ook gelinkt aan gevoelens van boosheid, irritatie en frustratie.

Vanuit dit denkbeeld ontstaat ziekte op het moment dat er een blokkade op een of meerdere meridianen is. Blokkades op meridianen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door onverwerkte emoties en ervaringen. Aangezien de lever meridiaan is gelinkt aan gevoelens van boosheid, frustratie en irritiatie kunnen deze emoties, als ze niet goede verwerkt worden, klachten veroorzaken. Blokkades kunnen ook ontstaan door externe factoren. Het eten van gluten kunnen bijvoorbeeld onderandere de leverfunctie beïnvloeden, mits er een overgevoeligheid is voor gluten, waardoor er blokkades kunnen ontstaan.

Wat hebben meridianen te maken met Lichen Sclerosus?

De Chinezen noemen de baarmoeder: – het paleisje voor de foetus-. De baarmoeder en externe genitaliën worden door de lever meridiaan gevoed met Qi.
Als de leverenergie in balans is, stroomt het volle rode bloed, dat rijk aan voedingstoffen is, zonder problemen naar de baarmoeder en de externe genitaliën, zodat deze goed doorbloed zijn en dus gezond.

 

 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Bernadette Klepper.

Acupuncturist, Lichen Sclerosus patient en sinds 2016 klachtenvrij! 

In 2001 werd bij mij Lichen Sclerosus geconstateerd. Ik besloot om op zoek te gaan naar een oplossing en heb mij als acupuncturist gespecialiseerd in Lichen Sclerosus.

Zelf ben ik nu al jaren jeuk-en pijnvrij en in de afgelopen jaren heb ik meer dan 650 cliënten succesvol mogen helpen bij het verlichten en wegnemen van hun LS klachten.

Wil jij ook van je klachten af?
Maak dan een afspraak >>

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin1