27 augustus, 2018
Beste lotgenoten, het is niet te geloven maar ik ben jeuk en pijnvrij en mijn huid is weer mooi en stevig!! Hoe? Door 10 acupunctuurbehandelingen bij Lichen Herstel. Dit is de praktijk van Bernadette Klepper die zelf Lichen Sclerosus heeft en bij zichzelf dmv acupunctuur de Lichen Sclerosus tot stilstand heeft gebracht. Inmiddels heeft zij al veel vrouwen kunnen helpen, waar ik er één van ben. Geweldig wat deze vrouw doet. En ook zo fijn dat je iemand treft die gewoon begrijpt waarover je het hebt en een half woord voldoende is. Echt een aanrader, Lichen Herstel!

Nu blijf ik verder gewoon smeren met vette zalf (vaseline/parafine). 18 september ga ik voor controle naar de Vulvapoli. Benieuwd wat de artsen dan zien. Het is een heel geruststellende gedachte dat ik ergens terecht kan als het toch weer onrustig wordt daar beneden.

Dit is wat Ageeth als bericht plaatste in de geheime Facebookgroep “Stichting Lichen Sclerosus Vrouwengroep”.

Een maand later mailde ze mij het volgende:

19 september, 2018

Beste Bernadette,

Ik wil je even laten weten dat ik gisteren voor controle bij de Vulvapoli in het Erasmus MC te Rotterdam ben geweest.

Het gesprek met de gyneacoloog en dermatoloog begon over de Emovatezalf die ik gebruik. De gyneacoloog vroeg waarom ik deze (type 2) zalf gebruikte in plaats van de sterke Dermovate (type 4). Uitgelegd dat dit ooit is voorgeschreven en ik niet meer veranderd ben. Misschien was het toch beter dat ik Dermovate ging gebruiken omdat dat sterker is, opperde ze.

Na het onderzoek echter kwamen ze tot de conclusie dat dit helemaal niet nodig is. De Lichen Sclerosus is nu rustig, de huid ziet er heel mooi en stevig uit.
De gynaecoloog zei tegen de dermatoloog: “Zelfs de …..vlekken (moeilijk woord) zijn verdwenen.” 

Ik heb 2 kaartjes van jou achtergelaten.

Groetjes Ageeth