Fantastische ervaringen van mijn cliënten!

Omdat de meeste van mijn clienten liever niet met een foto op mijn site willen, heb ik in de meeste gevallen stockfoto’s gebruikt. 

“Ik heb mijn man weer besprongen!”

“Ik heb LS sinds mijn 8e, veel last van pijn en scheurtjes en daardoor een erg laag libido. Al na een paar weken is mijn pijn van niveau 8 naar 3 gegaan. De kloofjes zijn compleet verdwenen en mijn libido is weer terug, ik heb mijn man weer besprongen. Ik hoef niet meer te smeren. Ik vind het fantastisch wat je voor anderen doet Bernadette!”

Ik ben Leonie, een jonge vrouw van 38 en heb (achteraf) al van jongs af aan Lichen Sclerosus. Toen ik 28 was is het eindelijk geconstateerd bij een gynaecoloog die zich daar toevallig in verdiept had.
Na jaren van jeuk en pijn die meestal na een schimmel infectie kwamen was ik blij dat ik eindelijk wist wat het was! Want nu kan ik behandeld worden! Uuuh niet dus… dat was een zware tegenvaller…

Gelukkig heb ik het niet zo ontzettend erg als veel mensen hier, wel zijn mijn binnenste schaamlippen weg en wordt mijn huid op sommige plekken hard en wit.

Ik ben er achter gekomen dat zo min mogelijk smeren het beste voor mij werkt, als ik last krijg smeer ik.. Ik heb flucanasol liggen die ik kan nemen als ik een schimmel infectie aan voel komen…

Nou kwam ik via een FaceBook groep een artikel tegen over Bernadette Klepper, deze mevrouw beweerde dat zij mensen van hun klachten kon af helpen door middel van acupunctuur. Ik heb contact met haar gezocht én een afspraak met haar gemaakt.

Toen ik deze ontzettend lieve vrouw voor het eerst zag had ik meteen een klik! Ze is zelf ook bekend met Lichen Sclerosus en weet dus waar ze over praat.

Ik ben nu een aantal maanden onder haar behandeling en ik kan niets anders zeggen dat het werkt!!

Het zal nooit weg gaan, maar ik heb aanzienlijk minder last! Ik had vaak last van pijn bij mijn ontlasting omdat mijn perineum erg pijnlijk was en vaak scheurtjes had… Deze pijn is nu van een 8 naar een 2 gegaan…

Ook heb ik sinds ik bij haar geweest ben géén schimmel infectie gehad  en dus ook geen jeuk en kloofjes meer!!

Toen ik bij haar kwam zat er wel 1 aan te komen maar deze heeft niet door gezet! Mijn libido was ook omlaag gegaan en is nu ook beter geworden.

Dus lieve mensen.. Wie weet is dit ook wat voor jullie!
Buiten dat het een ontzettend fijn mens is werkt de acupunctuur echt…
Nogmaals, de Lichen Sclerosus zelf zal nooit weg gaan… maar de klachten zijn aanzienlijk minder!

– Leonie

“Zeker 90% minder last van de LS!”

Lieve vrouwen,

Ik ben blij dat ik in contact gekomen ben met Bernadette die zelf LS heeft (gehad). Eerlijk gezegd ben ik (toch een beetje sceptisch) naar haar toegegaan, op zoek naar iets van verlichting van de jeuk aanvallen.

Ik heb Bernadette een aantal maanden bezocht en geloof het of niet: ik heb zeker 90% minder last van de LS op alle fronten. Bernadette is een bekwame en lieve vrouw die uit eigen ervaring weet waar het over gaat.

Daardoor bevraagt ze je op een toegankelijke en prettige manier over je klachten en voel je je echt gezien en gehoord in je verhaal. Door haar manier van zijn, hielp ze me ook de schaamte voorbij….

Ik ben nu net de behandelingen gestopt, maar als het aan Bernadette zou liggen zou ze doorgaan tot er 100% verbetering is. Alleen al dat vertrouwen en het gevoel dat je samen een weg inslaat met de bedoeling er beter uit te komen, is een verrijking in mijn leven geweest.

Ik ben blij met haar en gun veel meer vrouwen deze ervaring!

– Thérèse

“Mijn huid ziet er weer helemaal gezond uit!”

Na anderhalf jaar lang dagelijks veel last te hebben gehad van een pijnlijke branderige plek in de Vulva en witte verkleuringen in het hele gebied, was de pijn na 7 behandelingen weg en zag de huid er weer helemaal gezond uit.

Wat een verademing en wat ben ik blij dat ik deze stap heb durven zetten!

Bernadette, veel dank voor dit mooie resultaat en de prettige manier waarop je dit hebt gedaan!

– Inge

“Na slechts een paar behandelingen werd mijn huid rustiger”

Na 4 a 5 mnd ‘onverklaarbare’ irritatie van onder wat leidde tot pijn, slapeloze nachten en vermindering/geen seks in mijn relatie, vroeg ik een verwijzing naar de gynaecoloog. Ik bleek Lichen Sclerosus te hebben. Het vooruitzicht dat het altijd zou blijven en de hormoonzalf die via de reguliere medische zorg wordt voorgeschreven de huid verdund, leek me geen wenselijk vooruitzicht. Na een online search kwam ik bij Bernadette terecht. Ik vond het gelijk erg fijn dat ze ervaringsdeskundige is en dus ook persoonlijk ervaring heeft met de klachten. Ze weet je op je gemak te doen stellen. Praten over je doos wordt ineens heel makkelijk

Na slechts een paar behandelingen van Bernadette werd mijn huid rustiger en beter doorbloed. Het jeuken verminderende en stopte volledig. Na een aantal maanden vlamde de klachten weer wat op nav een antibiotica kuur. Na 2 afspraken met Bernadette was dat weer verholpen.

Ik zou ieder met Lichen willen aanraden om geen genoegen te nemen met wat de reguliere gezondheidszorg je aanbiedt qua behandeling en vooruitzicht. Acupunctuur specifiek gericht op de Lichen en minder gluten eten heeft mij ontzettend geholpen.

Bernadette, je bent een topper!

– Marloes

“Ik ben een vrouw van 67 jaar en had Lichen Sclerose.”

Ik heb er ongeveer 2 jaar last van gehad, had geen jeuk, maar wel veel pijn. Het brandde en was erg rood.

Toen ik zat van de pijn was ging ik op het internet kijken en via Facebook kwam ik Bernadette tegen.

Zij stelt je op je gemak, ze heeft het zelf ook ondervonden en weet waar ze het over heeft. Ze neemt je serieus.

Na 1 behandeling was er al resultaat!

Ik kon het niet geloven, wat een heerlijkheid! Mijn liefdesleven is weer top. De ziekte neemt zoveel van je, ik ben er erg blij mee.

Mijn partner en ik moeten 2 uur rijden om bij Bernadette te komen, maar dat is beslist de moeite waard!

Mijn dank is heel groot!

– Janke

“Ik ben een vrouw van 67 jaar en had Lichen Sclerose.”

“4 weken geleden ben ik bij Bernadette gestart met de pilot mbt Lichen Sclerosus. De pilot heb ik met beide handen aangenomen en dus rij ik 2x per week 45 minuten heen en ook weer terug om bij Bernadette de acupunctuur behandelingen te ondergaan.

Frappant was dat na de eerste behandeling de jeuk/pijn weg was. Bernadette stelt me op mijn gemak. De naaldjes worden op verschillende plekken op mijn lichaam geplaatst. De een gevoelloos, de ander gevoelig. De jeuk is er soms weer, maar duurt dan maar even. Naar mijn idee zijn we op de goede weg!”

“Ik smeer nog nauwelijks met CBD crème, heb al een paar keer probleemloos gefietst en last but not least was vrijen mogelijk!”

– Alexandra

“Het is een verademing met iemand te werken die me begrijpt”

Na een periode met veel jeuk en diverse middeltjes tegen schimmelinfectie, kwam ik uiteindelijk bij de gynaecoloog terecht die de diagnose Lichen Sclerose stelde.
Ik kreeg Dermovate crème en Lanette/vaseline mee, met daarbij een smeerschema. Ik was direct van de jeuk af en ging minder smeren, het ging zo goed dat ik voortaan bij de huisarts op controle mocht.

Totdat ik op een dag iets raars voelde, spiegeltje erbij en toen schrok ik, ik was mijn rechter binnenste schaamlip totaal kwijt, jeetje, hoe ,wat, wanneer is dit gebeurd?

Mijn man en ik waren verbijsterd, mijn schaamlip leek in een nacht te zijn verdwenen, zo vreemd. En dan te bedenken dat ik juist aan de rechterkant geen klachten heb. Ik had wel over vergroeiing gelezen, maar omdat het zo goed en rustig was heb ik die vervelende verhalen aan de kant geschoven (sorry dames).

Ik was boos en verdrietig, je raakt je vrouwelijkheid kwijt, zo naar.

Bij een dermatoloog ging het er maar kil aan toe: “Ja, het is niet anders, we kunnen niet meer aan doen als crème voorschrijven…… Doei, kom over een jaar maar weer terug.”

En dan te bedenken dat deze dermatoloog een vrouw is…..pff. Heel toevallig hoorde ik via via van iemand met LS die naar Bernadette was geweest en daar zeer tevreden mee was.

Heb meteen een afspraak gemaakt.
Jeetje wat een verademing, zo’n lieve prachtige vrouw die ook Lichen Sclerose heeft en dus precies weet hoe het is en hoe het voelt. Ze begrijpt de problemen waar je tegen aanloopt, zoooo fijn.

Ik heb nu meerdere behandelingen bij Bernadette gehad en voel me stukken beter:

Ik heb geen jeuk en pijn meer;
Mijn huid is niet meer wit maar goed doorbloed;
Ik voel dat ik weer in beweging kom en heb weer zin in dingen;
Ik word weer creatief;
Kan mijn hart luchten
En heb geen opvliegers meer (en die had ik heel veel)!

Verder eet ik, op aanraden van Bernadette, minder gluten. Dit was in het begin moeilijk, maar ook dat went. Ik smeer nog steeds crème, maar weet nu dat er wel degelijk veel meer aan te doen is!

Dank je wel Bernadette

– Karin

“Ik heb mijn gewone leven weer terug!”

In november 2021 werd bij mij Lichen Sclerose geconstateerd. Er werd mij meteen verteld dat er niet zoveel aan te doen was en dat ik maar moest gaan smeren met Dermovate creme… Voor altijd. Behoorlijk van slag kwam ik van dit gesprek thuis. Vervolgens ben ik zelf gaan zoeken naar een mogelijke oplossing, ik wilde er namelijk niet aan dat er helemaal niets aan te doen was.

Ik ben terechtgekomen op de website van Lichen Herstel, ik herkende mij in de verhalen en de beschreven resultaten gaven mij weer hoop. Ik heb mij opgegeven voor de wachtlijst en ruim een jaar later mocht ik langskomen in Amerongen.

Na ene heel prettig gesprek waarin ook leefstijl en voedingsadvies besproken werd, is de eerste behandeling gelijk gestart. In de dagen daarna merkte ik een enorme vooruitgang. Jeuk en andere klachten verdwenen heel snel. Ik ben inmiddels een aantal maal geweest en nu ben ik klachtenvrij.

Ik ben Bernadette ongelofelijk dankbaar, ik heb mijn gewone leven weer terug en voel mij weer vrolijk en energiek!

– Cindy

“Ik voel me weer meer vrouw”

En dan sta je ineens buiten nadat je van de huisarts de diagnose LS heb gehoord. Niets aan te doen en smeren maar.

Nadat ik een beetje tot rust was gekomen van dit bericht, ben ik op internet gaan zoeken en verhalen gaan lezen. Ongelooflijk dat er zoveel vrouwen (en mannen) dit hebben en ik hiervan voor de diagnose nog nooit van gehoord had. Via het googlen ben ik ook op de site van Bernadette terecht gekomen en heb me gelijk ingeschreven. Helaas een wachtlijst, maar ik had wel het gevoel dat ik actie had ondernomen en dat gaf me een gerust gevoel.

Eindelijk werd ik gebeld door Bernadette en hebben we de afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Bernadette stelde me op de eerste afspraak om mijn gemak en de behandeling werd gestart.

Al na de eerste behandeling werden de klachten minder. Ook kwamen we erachter dat door het niet nuttigen van bepaalde voedingsstoffen de klachten ook minder werden.

Nu na een aantal maanden ben ik bijna klachtenvrij en heb ook weer het gevoel dat ik mijn eigen lichaam weer herken en onder controle heb. Het is nu rustig en ik ga nu 1 per maand naar haar toe voor onderhoud.

Door het resultaat van de behandelingen en tips van Bernadette ben ik nu niet meer elke dag bezig met LS en voel me weer meer vrouw.

– Els

“Het vrijen is weer fijn!”

Mijn huisarts schreef Lichen Sclerosus op een briefje en zei…”ik heb zo’n vermoeden dat het dit is”…
Ik moest een afspraak maken in het ziekenhuis en kon daar pas na maanden terecht.

Bij het Googlen naar Lichen Sclerosus kwam ik gelijk op de website van Lichen Herstel terecht.
Ik heb contact gezocht met Bernadette en mijn verhaal gedaan.
Hier heb ik geen seconde spijt van gehad…

Door het smeren van de Dermovate zalf heelde de huid weer en stopte de jeuk maar inwendig was het geen pretje…. Dit was na een paar behandeling bij Bernadette een heel stuk minder.

Het vrijen werd weer fijn.

Wat mij ook verwonderde tijdens de behandeling voor mijn Lichen Herstel is dat deze behandeling zoveel ‘bijvangst’ heeft (zoals Bernadette dat noemt).

Mijn opvliegers zijn verdwenen en kan mij niet meer heugen wanneer ik hoofdpijn heb gehad.

Drie vliegen in 1 klap hoe mooi is dat !!

Het gaat nu goed met mij: mijn Lichen Sclerosus is rustig en ik probeer het smeren af te bouwen. Wat ik bijna een jaar niet meer kon was wielrennen (op het zadel zitten deed vreselijk zeer) maar gelukkig kan ik dat nu weer.

Ik ga nu 1x in de maand naar Bernadette voor het onderhoud en hoop dat ik het zo onder controle kan houden.

Bernadette wat ben je een “super mooi mens” en wat voel ik mij thuis bij jou…

Door jou behandelingen en de rust die ik er van krijg ben ik niet iedere dag meer met Lichen Sclerosus bezig.

Dank je wel hiervoor.

– Colinde

“De jeuk en pijn zijn verdwenen”

Mijn naam is Karin, begin 2019 werd door een huisarts in opleiding vastgesteld dat ik Lichen Sclerosus heb.

Ik had al jaren klachten als pijn bij het vrijen, enorme jeuk en een branderig gevoel. Soms kleine scheurtjes in de huid die enorm pijnlijk waren, vooral bij het plassen… Zo niet prettig!

Door de huisarts en later de gynaecoloog werd geadviseerd dermovate creme of zalf te smeren, maar dat beviel mij totaal niet. En dus zocht ik op het internet naar alternatieven en zo vond ik de website van Bernadette.

Ik nam de eetadviezen serieus en na verloop van tijd kon ik terecht voor haar acupunctuurbehandeling.

Het is geweldig! Mijn doos voelt weer veel prettiger aan door een betere doorbloeding, is weer mooi roze en de jeuk en de pijn zijn verdwenen.

Helaas is LS een progressieve aandoening en zal ik regelmatig voor “onderhoud” behandeld worden, maar ik ben zo blij met het resultaat!

Ik was afgelopen week bij de gynaecoloog en helaas wil zij niets van acupunctuur weten, maar zij gaf toe dat het er heel goed uitziet en dat ik pas over twee jaar terug hoef te komen.

Een gemiste kans zou ik zeggen… Want veel vrouwen en mannen kunnen heel goed geholpen worden!

Bernadette, dank je wel voor wat jij doet!

– Karin

 

“Mijn naam is Dirk en ik heb ook Lichen Sclerose…
Inderdaad niet alleen vrouwen zitten met dit probleem.”

Bij mij heeft het zich ongeveer 20 jaar geleden geopenbaard. Heel langzaam werd het plassen voor mij een probleem. In het ziekenhuis constateerde de arts een vernauwing in mijn plasbuis. De vernauwing werd weggenomen door met steeds dikkere pennen de buis op te rekken.

Zelf denk ik dat hierdoor( een vriendin van mij heeft dezelfde ervaring) mijn klachten met Lichen Sclerose zijn begonnen.

Vreselijke jeuk en heel pijnlijke plekken. Uiteindelijk kwam ik ook bij een dermatoloog terecht. En zoals bij zo velen werd gezegd leer er maar mee te leven. Smeer maar met dermovaten zalf.

Via een vriendin hoorde ik van lichenherstel. Dan denk je alles beter dan blijven smeren dus een bel afspraak gemaakt voor na mijn vakantie.
Tijdens mijn vakantie verergerde mij lichen sclerose zo erg dat ik dagelijks meerdere keren minimaal een half uur op toilet zat. Door pijn alleen maar kunnen druppelen.
Heb Bernadette gebeld en direct afspraak gemaakt voor na mijn vakantie.

Na een prettig gesprek direct begonnen met de behandeling.
Direct na de eerste behandeling werd de jeuk minder. Ook op advies van Bernadette gestopt met koffie en melkproducten.

Kan het zelf nog niet geloven maar na 4 behandelingen ben ik bijna geheel van de lichen sclerose af. Nog iets roodheid dat is alles.

Natuurlijk zal ik af en toe nog dermovaten zalf smeren. Afgesproken dat ik terug kan komen voor een enkele afspraak mocht het zich weer openbaren.
Bernadette heel veel dank voor de behandeling en de adviezen.

– Dirk

 

“Na 1 behandeling al verbetering, nu genezen verklaard!”

In Juni 2018 werd bij mij door de gynaecoloog L.S. geconstateerd. Hij zei mij dat ik deze aandoening voor de rest van mijn leven zou hebben en daarom ook altijd dermovate zalf zou moeten gebruiken.

Begin April 2019 zat ik op internet te lezen over L.S. en kwam op de site van Bernadette. Heb direct contact met haar opgenomen. Het was een goed en helder gesprek en daardoor ook een goed gevoel om dit traject in te gaan.

Direct na de 1e behandeling ging het al beter met mij. Ik was gestopt met smeren omdat ik er zeker van wilde zijn of dit werkelijk door de accupunctuur kwam.

Ik ben nu 3 maanden verder en vorige week heeft mijn gynaecoloog mij genezen verklaart!

Moet nog wel ieder jaar voor controle naar de huisarts. Ben nog steeds verbijsterd dat Bernadette mij in 3 maanden heeft “genezen”. Wat een vakvrouw!

Bernadette heel veel dank.

– Vera

“Ik ben eindelijk jeuk en pijnvrij”

Lieve dames, ik kan het bijna niet geloven maar ik ben nu eindelijk jeuk en pijnvrij. Mijn huid is weer mooi en stevig!!

Hoe kan dit? Doordat ik bij Bernadette van Lichen Herstel 10 acupunctuur-behandelingen heb gehad.

Bernadette heeft zelf LS en door middel van acupunctuur heeft zij dat bij zichzelf tot stilstand gebracht. Ik ben één van de vele vrouwen die zij inmiddels heeft kunnen helpen.

Geweldig wat deze vrouw doet! Het is ook zo fijn om iemand te treffen die gewoon begrijpt waar je het over hebt en die aan een half woord voldoende heeft. Echt een aanrader!

Het is een heel geruststellende gedachte dat ik ergens terecht kan als het toch weer onrustig wordt daar beneden.

– Ageeth

“Je denkt dat je er de rest van je leven aan vast zit maar…”

Even een berichtje van mij.

Ook ik kreeg de diagnose LS je wereld stort in. Je denkt dat je er de rest van je leven aan vast zit maar… leven het internet!

Ik vond de website van Bernadette heb een afspraak gemaakt en 5 behandelingen verder kan ik het wel van de daken schreeuwen HET WERKT😀😀

Ik ben enorm blij en wat een lieve vriendelijke vrouw het voelde gelijk goed.

Lieve mensen twijfel niet en loop niet langer met pijn het is dus wel te ‘genezen’. 

Bedankt Bernadette

– Willeke

´´Ik kon het niet geloven dat mijn klachten zo snel verminderden´´

Na de diagnose LS ben ik direct verder gaan zoeken of er ook nog andere behandelingen zijn dan alleen hormoonzalf smeren.

Ik ben gaan zoeken op acupunctuur en dan speciaal voor Lichen Sclerosus, en kwam al snel op de website van Lichen Herstel terecht.

Na een eerste uitvoerige intake en behandeling van Bernadette, voelde ik eigenlijk de volgende dag al dat de “brand” stukken minder was.

Ik kon het eigenlijk niet geloven dat mijn klachten zo snel verminderden.

Na totaal 3 behandeling had ik echt geen pijnklachten meer. En nu 1 maand verder zijn de klachten nog steeds weg en hierdoor ben ik niet meer de hele dag bezig met dat ik LS heb.

Ik ben Bernadette heel erg dankbaar voor de behandelingen en haar deskundigheid in deze.

– Gerdie

´´Al direct na de 1e behandeling voelde ik dat er van alles gebeurde in mijn lijf´´

Voor ik bij Bernadette kwam had ik nog geen ervaring met acupunctuur.

Al direct na de 1e behandeling voelde ik dat er van alles gebeurde in mijn lijf. Ik was ontzettend moe na de behandeling en heb die nacht zó goed en lang geslapen!

Na drie behandelingen voelde het alsof het wel “klaar” was voor dat moment. Het is nu een aantal maanden later en ik heb in de afgelopen tijd één keer de Dermovate erbij gepakt. Had al zo’n 20 jaar lichen en voorheen smeerde ik 4 dagen per week! 

Er is een wereld voor mij open gegaan wat betreft acupunctuur, zou het iedereen aanraden. Ik ben zó blij dat ik van de klachten af ben, en vooral dat het nu stopgezet is
voor mijn gevoel! 

Goed weekend en hartelijke groeten,
– Petra

´´Na vijf sessies waren mijn klachten verdwenen´´

Zo blij dat ik via Google bij Bernadette terechtkwam. Na vijf sessies waren mijn klachten verdwenen en was mijn huid hersteld.

Alleen al het idee dat deze behandeling van Bernadette er is stelt mij zo gerust. Als ik ooit weer last krijg dan weet ik dat er een behandeling is die werkt. Heel fijn!

– anoniem

Als jij ook last hebt van Lichen Sclerosus dan wil ik je graag helpen